• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • More
    B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Puddingcreme

Ingredients

  • 250 ml Milch
  • 2 Dotter
  • 30 g Vanille-Puddingpulver
  • 100 g Wiener Puderzucker
  • 1 Pkg. Vanillezucker
  • 250 g weiche Butter

Cooking

Für die Creme 5 EL von der Milch mit den Dottern und Puddingpulver glattrühren. Übrige Milch mit Puderzucker und Vanillezucker aufkochen, Puddingmischung einrühren und unter ständigem Rühren aufkochen. Pudding in eine Schüssel umfüllen. Butter zugeben und die Creme aufschlagen. Creme in einen Dressiersack mit glatter Tülle füllen und die Cupcakes oder Muffins damit verzieren oder die Torte damit einstreichen.

Tipps:
Die Creme mit Kakaopulver oder mit einer fettlöslichen Lebensmittelfarbe einfärben. Die Creme kann einige Tage im Kühlschrank gelagert werden.

Share or print this recipe

more recipes

Buchteln - Austrian yeast buns

Apricot Dumplings with breadcrumbs

Kaiserschmarren – Austrian Browned Pancakes

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".