• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • More
    B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Rharbarber-Erdbeer-Marmelade

Ingredients

  • 500 g Erdbeeren
  • 500 g Rhabarber
  • 1 kg Wiener Gelierzucker 1:1
  • 100 ml Wasser

Cooking

Rhabarber waschen, schälen und in kleine Stücke schneiden.

Die gewaschenen, entstielten Erdbeeren im Stabmixer pürieren und sofort mit 1 kg Gelierzucker 1:1 verrühren.

Rhabarber mit ca. 100 ml Wasser unter ständigem Rühren musig kochen, Erdbeer-Zucker Gemisch dazugeben und die Fruchtmasse unter Rühren zum Kochen bringen. 4 Minuten sprudelnd kochen lassen. Gelierprobe machen.

Die Marmelade bis zum Rand in vorbereitete Gläser füllen und gut verschließen.

Video

Share or print this recipe

more recipes

Sour cherries with coconut

Apricot Chutney

Lavender dream - peachjam with lavender flowers

Raspberry-Prosecco jam with lemon balm

Apricot Dumplings with breadcrumbs

Lavender dream - peachjam with lavender flowers

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".