• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • More
    B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Schokoladekugeln

Ingredients

Zutaten für den Teig

  • 180 g glattes Mehl
  • 120 g Butter
  • 50 g Wiener Staubzucker
  • 50 g geriebenen weiße Schokolade
  • 80 g geriebene weiße Mandeln
  • 1 Eidotter
  •  ½ TL gemahlene Gewürze (Ingwer, Zimt, Piment, Vanille)
  • 1 Prise Salz
  • 1 Pkg. Vanillezucker

Für die Hülle:

  • 100 g Marillenmarmelade
  • Wiener Hagelzucker zum Wälzen

Cooking

Für den Teig alle Zutaten rasch verkneten und ca. 1 Stunde im Kühlschrank rasten lassen. Mit den Händen kleine Kugeln formen. Auf ein mit Backpapier belegtes Backblech setzen und im vorgeheizten Backrohr bei 170 °C ca. 15 Minuten backen. Kugeln auskühlen lassen, mit heißer Marillenmarmelade bestreichen und in Hagelzucker wälzen.

Share or print this recipe

more recipes

Kaiserschmarren – Austrian Browned Pancakes

Apricot Dumplings with breadcrumbs

Buchteln - Austrian yeast buns

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".