• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • More
    B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Brombeersirup

Ingredients

  • 1 kg Brombeeren
  • 500 ml Wasser
  • 1 kg Wiener Sirupzucker für Beeren und Steinobst

Cooking

Brombeeren waschen, trocken tupfen, mit dem Wasser in einem Topf zum Kochen bringen und 5-10 Minuten kochen lassen.  Die ausgekühlte Brombeermasse mit Sirupzucker vermengen und über Nacht kühl stellen. 
Brombeermasse auspressen und durch ein feines Sieb abseihen. Sirup aufkochen, 3 Minuten kochen lassen und heiß in sterile Flaschen füllen. Gut verschließen und kühl lagern.

Verdünnung: 1 Teil Sirup + 6 Teile Wasser, Nach dem Öffnen im Kühlschrank lagern und rasch verbrauchen

Tipp: Schmeckt köstlich mit Buttermilch.

Share or print this recipe

more recipes

Raspberry-Prosecco jam with lemon balm

Apricot Dumplings with breadcrumbs

Lavender dream - peachjam with lavender flowers

Rhubarb syrup

Sour cherries with coconut

Apricot Chutney

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".