• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • More
    B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Eisteesirup mit Kräutern

Ingredients

Portionen: ca. 1 Liter Sirup
Zubereitungszeit: 20 Minuten

  • 600g Wiener Braunzucker
  • 700ml Wasser
  • 7 Stück Bio-Zitronen
  • 7 Beutel Kräutertee z.B. Alpenkräutertee

 

Cooking

Bio-Zitronen heiß waschen und abtrocknen. Drei Zitronen in Scheiben schneiden. Die restlichen Zitronen auspressen und den Saft gemeinsam mit den Zitronenscheiben in einen Topf geben.

Zucker, Wasser und Teebeutel hinzugeben.

Zutaten aufkochen lassen und anschließend 10 Minuten köcheln lassen.

Teebeutel und Zitronenscheiben entfernen.

Eisteesirup in vorbereitete, saubere Flaschen füllen.

Tipp: Den Eisteesirup 1:6 verdünnen und mit frischen Kräutern und Eiswürfeln servieren.

Share or print this recipe

more recipes

Lavender dream - peachjam with lavender flowers

Apricot Chutney

Raspberry-Prosecco jam with lemon balm

Apricot Dumplings with breadcrumbs

Lavender dream - peachjam with lavender flowers

Sour cherries with coconut

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".