• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • More
    B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Mohn Vanillekipferl

Ingredients

  • 100 g Mandeln
  • Abgeriebene Schale einer Orange
  • Abgeriebene Schale einer Zitrone
  • 30 g Wiener Bio Staubzucker
  • 250 g Buchweizenmehl
  • 180 g Butter
  • 100 g Honig
  • 50 g gemahlener Mohn
  • 1 gute Prise Salz
  • 1 Pkg. Vanillezucker

Wiener Staubzucker Mühle

Backtrennpapier

Cooking

Auf der Arbeitsfläche eine Mehlmulde machen, alle Zutaten zugeben und zu einem glatten Teig kneten. Eine Rolle von ca. 1 cm Durchmesser formen und diese in 1 cm Stücke schneiden. Die Stücke rollen und zu Kipferl formen und auf ein mit Backtrennpapier belegtes Backblech legen.

Im vorgeheizten Backrohr bei 180 °C (Ober-/Unterhitze) auf der mittleren Schiene ca. 12 Minuten goldgelb backen. Auskühlen lassen und mit der Staubzucker Mühle betreuen.

Share or print this recipe

more recipes

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".