• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Bunter Obstkuchen

Ingredients

Für die Masse:

  • 200 g weiche Butter
  • 150 g Wiener Feinkristallzucker
  • 4 Eier
  • 220 g Mehl
  • 1 Prise Salz
  • 2 TL Backpulver
  • Abrieb einer Bio Orange
  • 3 EL heiße Beerenmarmelade
  • 100 ml Rum (alternativ Saft verwenden)
  • Obst zum Garnieren

Cooking

Butter und Zucker ganz schaumig schlagen. Dann die Eier nach und nach zufügen. Mehl, Salz, Backpulver und den Abrieb der Orange unterrühren bis ein eher festerer Teig entsteht. In eine Tarteform oder Springform füllen, glattstreichen und bei 180 Grad ca. 35-40 Minuten backen. Die Marmelade mit dem Rum oder Saft erhitzen und heiß auf dem Kuchen verstreichen. Mit den Beeren Garnieren und warm servieren.

Share or print this recipe

more recipes

Buchteln - Austrian yeast buns

Apricot Dumplings with breadcrumbs

Kaiserschmarren – Austrian Browned Pancakes

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".