• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Gestreifte Linzerkekse

Ingredients

  • 300g Mehl
  • 150g Butter
  • 100g Wiener Staubzucker
  • Prise Salz
  • 1 Ei
  • 100g Marmelade (bspw. Marillenmarmelade)
  • 300g dunkle Schokolade

Cooking

Mehl mit der Butter und dem Puderzucker zerkrümeln, mit dem Ei und ca. 1-2 EL Wasser den Teig zusammenarbeiten. In Folie wickeln und 1 Stunde kühl stellen. Auf einer bemehlten Arbeitsfläche 3 mm dick ausrollen und mit einem Ausstecher ausstechen.

Im Backrohr bei 180 Grad ca. 10 Minuten backen. 2 Kekse mit Marmelade bestreichen und zusammenkleben. Schokolade schmelzen, in einen Spritzbeutel füllen und die gestreiften Linzerkekse damit dekorieren.

Share or print this recipe

more recipes

Apricot Dumplings with breadcrumbs

Kaiserschmarren – Austrian Browned Pancakes

Buchteln - Austrian yeast buns

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".