• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • More
    B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Erdbeer-Estragon-Sirup

Ingredients

Portionen: ca. 1 Liter Sirup
Zubereitungszeit: 20 Minuten

  • 1kg Erdbeeren
  • 500ml Wasser
  • 1kg Wiener Sirupzucker für Beeren und Steinobst
  • 4-5 Zweige Estragon

Cooking

Erdbeeren waschen, putzen und gemeinsam mit dem Wasser in einem Topf zum Kochen bringen. Ca. 10 Minuten köcheln lasse
n. Anschließend vom Herd ziehen.

Estragon-Zweige hinzufügen und auskühlen lassen.

In die ausgekühlte Masse den Sirupzucker einrühren. Topf abdecken und über Nacht kühl stellen.

Estragon-Zweige entfernen und den Saft durch ein sehr feines Sieb abseihen.

Sirup für 4 Minuten sprudelnd kochen lassen und anschließend sofort in vorbereitete, saubere Flaschen füllen.

Share or print this recipe

more recipes

Rhubarb syrup

Lavender dream - peachjam with lavender flowers

Lavender dream - peachjam with lavender flowers

Apricot Chutney

Apricot Dumplings with breadcrumbs

Sour cherries with coconut

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".