• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • More
    B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Avocado-Brownies

Ingredients

Zutaten (für ca. 24 Stk.)

  • 250 g Schokolade
  • 4 Eier
  • 2 Avocados
  • 175 g Wiener Braunzucker
  • 125 g Haselnüsse (gerieben)
  • ½ Pkg. Backpulver
  • Wiener Staubzucker Mühle

Cooking

Schokolade in Stücke brechen und über Wasserbad schmelzen. Avocados halbieren, vom Kern befreien und mit einem Löffel auslösen. Eier in eine Schüssel geben, mit dem Wiener Braunzucker einige Minuten in der Küchenmaschine aufschlagen bis eine weißlich-dickliche Creme entsteht.

Avocados pürieren und mit den Nüssen, der geschmolzenen Schokolade und dem Backpulver unterheben. Brownies bei Ober- und Unterhitze im vorgeheizten Backrohr bei 170 ° Grad Umluft 25 Minuten backen.  Brownies mit der Wiener Staubzucker Mühle bestreuen und servieren.

Share or print this recipe

more recipes

Kaiserschmarren – Austrian Browned Pancakes

Buchteln - Austrian yeast buns

Apricot Dumplings with breadcrumbs

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".