• De/En
    Deutsch
    English
  • Products
  • Recipes
  • World of sugar
    Downloads & Videos The nutritional role of sugar
  • About
    The sweet side of Austria Sugar Refineries Sugar Beet Processing History Sustainability
  • More
    B2B
    Industry Gastronomy & Hotel industry
    Contact
    Contact us

    Visit our social media profiles

Marillenmarmelade mit Noisette

Ingredients

  • 1,4 kg Marillen
  • 500 g Wiener Gelierzucker 3:1
  • 200 g Noisetteschokolade
  • 1 Stamperl Rum

Cooking

Die entsteinten Marillen mit dem Wiener Gelierzucker in einen Topf geben und ein paar Minuten Saft ziehen lassen. Marillen pürieren und durch ein Sieb oder die Flotte Lotte streichen. Die Masse unter Rühren zum Kochen bringen und 4 Minuten kochen lassen (Gelierprobe machen!). Schokolade und Rum zugeben. Wenn die Schokolade zergangen ist, die Marmelade sofort in vorbereitete Gläser füllen und verschließen.

Tipp: Geröstete und fein gehackte Haselnussstückchen am Ende der Kochzeit unterrühren.

» Zur Schritt-für-Schritt Bilderanleitung

 

Video

Share or print this recipe

more recipes

Raspberry-Prosecco jam with lemon balm

Sour cherries with coconut

Apricot Chutney

Apricot Dumplings with breadcrumbs

Lavender dream - peachjam with lavender flowers

Lavender dream - peachjam with lavender flowers

All recipes

Newsletter

Would you like to stay up-to-date and receive sweet information?

Sign in now

Get social

Visit us on Facebook, YouTube, Instagram and Pinterest and find out more

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Imprint
  • Data protection
  • AGB
  • Cookie settings

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".